Familie på skærme 1 1024x683 - Apple fjerner apps, der oplyser om skærmtid

Apple fjerner apps, der oplyser om skærmtid

Tech giganten bliver beskyldt for at fjerne apps, der hjælper forældre med at følge med i, hvor meget tid deres børn bruger på deres Apple enheder.

 

 

– Disse apps bruger en teknologi, som kan give dem adgang til børns personfølsomme oplysninger, siger en talskvinde for Apple.

 

 

Tech-giganten fremviser dog ingen beviser på, at disse apps skulle benytte sig af sådanne værktøjer. Ourpact og Freedom er begge apps, der giver forældre mulighed for at blokere visse apps på deres børns telefoner. De afviser begge to at have indsamlet eller solgt deres brugers oplysninger videre til tredje part.

 

 

Forældrekontrol-apps blev fjernet

Apple kommer ikke med nogen yderligere grund til, hvorfor man har valgt at fjerne apps som Ourpact og Freedom fra Appstore. De bliver også beskyldt for at have fjernet denne type apps, fordi de vil have monopol denne tjeneste.

 

Push notifications2 1024x1024 - Apple fjerner apps, der oplyser om skærmtid

 

 

Apple kom tidligere på året ud med en såkaldt forældrekontrol, som ville være en del af deres nye opdatering på iPhones. Derfor bliver de anklaget for at have fjernet forældrekontrol-apps, så deres kunder bruger servicen fra Apple, fremfor de andre tjenester.

 

Apple begrunder dog sletningen med, at de vil gøre App Store mere sikker og siger, at de ikke er bange for konkurrence, men at de tværtimod er glade for den.

 

Højesteret og andre europæiske domstole kigger lige nu på sagen. Der er dog intet nyt om, hvornår Freedom og Ourpact vil være tilgængelige på App Store igen.

 

Du kan læse hele artiklen fra New York Times via linket her.

 

 

Kilde: nytimes.com

Fotos: Adobe Stock