Superkid 1024x655 - ’Børn har brug for mere uafhængig tid’

’Børn har brug for mere uafhængig tid’

Den britiske statssekretær for uddannelse, Damian Hinds, efterlyser nye måder at styrke skolebørn. Han peger på, at løsningen er mindre struktur – ikke mere.


– ’For virkelig at forberede os på voksenlivet er vi nødt til at sikre, at vores unge bygger karakter og modstandskraft.’

Hinds mener bestemt, at gode karakterer i skolen er vigtige, men personlig karakter og evnen til at tackle modstand følger et barn gennem hele livet. Det er derfor vigtigt at opdrage uafhængige børn, siger han.


En undersøgelse foretaget af Developmental Psychology viser, at to-årige, hvis mødre oftere brød ind i deres leg, endte mindre følelsesmæssigt modstandsdygtige end børn, der fik lov til at finde ud af ting selv.


Glade børn og sæbebobler 1024x683 - ’Børn har brug for mere uafhængig tid’


Damian Hinds tager udgangspunkt i denne undersøgelse og peger derfor på, at man skal give børnene mere frihed til selv at finde løsninger på problemer. Dette kan styrke barnet, når det går ind i voksenlivet.


-’Som forældre vil man gerne være den base, der altid er der, når børnene har brug for en. Det får os til at føle os nyttige. Denne form for opdragelse fratager dog børnene muligheden for at være selvstændige. Således kan forældrene være skyld i, at barnet ikke udvikler den modstandsdygtighed, de får brug for som voksen,’ mener Hinds.


Han peger i stedet på at give børnene mere ustruktureret tid, så de kan opbygge en selvtillid til at finde løsninger selv.


Læs hele artiklen og få mere inspiration her. 


Kilde: theguardian.com

Fotos: Adobe Stock