Emotional intelligence 1024x716 - Sådan opbygger du følelsesmæssig intelligens

Sådan opbygger du følelsesmæssig intelligens

I pressede situationer kan det være svært at holde styr på de ængstelige tanker, der hober sig op i kroppen. Selvom denne bølge af følelser kan virke ukontrollerbar, behøver den ikke at være det. Forskning viser, at det er muligt at kunne opbygge lag af følelsesmæssig intelligens med 3 råd til, hvordan vi skal agere i en stresset eller presset situation.

Opbyg selvindsigt

Det første led i, hvordan stressede situationer skal takles, er selvindsigt. Det er vigtigt at arbejde med følelserne og ikke imod dem. Ved at gøre dette får hjernen lov til at være nysgerrig omkring, hvad der udløser disse følelser. Når hjernen er nysgerrig løftes følelserne op til et intellektuelt niveau, som gør det muligt at distancere følelserne, og tænke over dem, før vi handler.

Find fornyet motivation

Forskning viser, at motivation er en afgørende faktor, når det kommer til at mindske stress. Når vi ikke kan finde en mening med vores arbejde, kan dette øge chancerne for at føle panik. Det er derfor vigtigt, at vi hele tiden leder efter, hvorfor vi går på arbejde. Om det er for at nå det månedlige mål på kontoret eller om det har et mere personligt motiv, er underordnet.

Empathy 2 1024x684 - Sådan opbygger du følelsesmæssig intelligens

  

Få dybere empati

Ved at vise empati for vores kollegaers problemer, giver det os ikke kun mulighed for at tage en pause fra vores egne, men også et nyt perspektiv. Forskning viser nemlig, at det er vigtigt at kunne føle empati, således, at man kan se andre perspektiver på løsninger.

Ved at række ud til vores nærmeste, når der er noget der går dem på, kan vi få en dybere empati. Dette gør, at vi fjerner fokus fra vores egne problemer, og kan komme tilbage med fornyet energi og muligvis en bedre forståelse for dem.

For at læse mere om følelsesmæssig intelligens kan du finde hele artiklen her.

Kilde: thriveglobal.com

Fotos: Adobe Stock