Forældre har gennem generationer sendt børn ud at lege med det argument, at “frisk luft” gør os godt. Det er der som sådan ikke noget nyt i. Det nye er, at der nu rent faktisk findes et studie, der kæder tid tilbragt i naturen sammen med sundere helbred og øget velvære.
Der findes efterhånden utallige retningslinier for hvordan vi skal sammensætte vores kost, hvor meget vi skal motionere og hvor meget alkohol vi højst må drikke. Indtil for få år siden fandtes der ingen retningsliner for hvor meget tid, vi bør tilbringe i naturen. Det kan måske ændre sig nu.
Et forskerhold fra University og Exeter har nemlig sat sig for at undersøge om det er muligt at sætte nogle retningslinier for, hvor meget tid vi mennesker bør tilbringe i naturen. Vi har altid haft en fornemmelse af, at det er “godt” at tilbringe tid i naturen, men vi har ikke dokumenteret påstanden. Ej heller undersøgt HVOR meget tid i naturen vi skal tilbringe, for at det har nogen sundhedsmæssig effekt.
Forskerholdet fik i gang med at indsamle data fra 20.000 mennesker i England fordelt på voksne i alle aldersgrupper og på tværs af sociale og økonomiske skel – altså en god blanding af voksne mennesker med forskellige erhverv, indkomst, etnicitet og helbred.
Undersøgelsen viste, at mennesker der tilbringer mindst 2 timer i naturen om ugen, er signifikant mere tilbøjelige til at rapportere om godt helbred og højere psykologisk velvære end dem, der overhovedet ikke besøger naturen i løbet af en gennemsnitlig uge. Der blev derimod ikke fundet samme fordele for folk, der besøgte naturområder i mindre end 2 timer om ugen.
Walk & Talk
På SundDigital.dk finder du en række redskaber, der hjælper dig til at skabe sunde rammer for dit hjemmearbejde. Du finder bl.a. vores termokrus som kan bruges til walk & talk – så du kan holde møde, samtidig med at du kommer ud at gå og får frisk luft til hjernen.
Læs mere om vores termokrus >>
Artiklen er tildels et referat af artiklen Spending two hours a week in nature is linked to better health and well-being
Retningslinier for ugentlige besøg i naturen
Der er mange grunde til at naturen kan være godt for helbreddet og for velværet. Tid i naturen kan bl.a. minske stress, samtidig med at vi får kvalitetstid sammen med famile og venner. De nye fund skal tages med et gran salt, eftersom de er baseret på egenrapportering, men de tilbyder alligevel en værdifuld støtte til sundhedspersonale og klæder dem på til at kunne komme med anbefalinger om at bruge tid i naturen for at fremme grundlæggende sundhed og velvære. Præcis som vi tidligere har oplevet det med retningslinier indenfor kost og motion.
LÆS OGSÅ: Sådan opbygger du følelsesmæssig intelligens >>